İYS başvurusu yapılırken dikkat edilmesi gerekenler
• Başvuru süreci sadece Hizmet Sağlayıcılar içindir.
• Başvuruyu yalnızca MERSİS kaydı olan ve bu kayda göre yetkili görünen kişiler yapabilir.
İYS başvurusu yapılırken dikkat edilmesi gerekenler
• Başvuru süreci sadece Hizmet Sağlayıcılar içindir.
• Başvuruyu yalnızca MERSİS kaydı olan ve bu kayda göre yetkili görünen kişiler yapabilir.
Burada dikkat edilmesi gereken önemli nokta; MERSİS’te yer alan bilgilerinizin doğru olduğundan emin olunuz. Şayet güncel olmayan bilgileriniz varsa, MERSİS üzerinden güncelleyiniz.
• Yetkili kişilerin elektronik imza (e-İmza) token’larının yanlarında olması gerekmektedir.
Başvuru esnasında Temel Hizmetler Kullanım Taahhütnamesi’nin imzalanması gerekir. Müştereken temsil yetkisi bulunuyorsa en az bir yetkilinin daha, ilk yetkili tarafından imzalanmış dokümanı imzalaması gerekmektedir.
Taahhütnamenin e-İmza ile imzalanması konusunda yeterli bilgiye sahip değilseniz Elektronik imzayla PDF doküman nasıl imzalanır? videosunu izleyebilirsiniz.
Şayet sorun yaşıyorsanız eSignBox® ya da İmzager uygulamalarını da kullanabilirsiniz. Bu yazılımlarla atılan imzalar PDF belgesi üzerinde imza panelinde görüntülenmektedir.
• Taahhütnameyi elektronik olarak (e-İmza) imzalayabilmek için bilgisayarınızda Adobe Acrobat Reader’ın kurulu olması gerekmektedir.
• Son olarak da kurumsal e-posta adresinizle başvurmayı unutmayınız.
İleti Yönetim Sistemi (İYS) son başvuru tarihi
Hizmet sağlayıcıların, onaylarını İYS‘ye yükleme süreleri 31 Ağustos 2020 tarihinden 30 Kasım 2020 tarihine ertelenmiştir.
İYS Ücret
İYS (İleti Yönetim Sistemi) içerisinde yapılan işlemler hangi kanaldan olursa olsun (alıcılar) vatandaşlar için ücretsizdir.
Hizmet Sağlayıcılar için İYS ÜCRETİ İYS A.Ş. tarafından açıklandı.
Mevcut veri tabanlarının İYS’ye aktarılması
Hizmet sağlayıcılar, kendilerine verilen ileti onaylarını Eylül ayına kadar İYS‘ye aktaracaklar. 1 Aralık 2020 tarihine kadar mevcut izinlerin İleti Yönetim Sistemi üzerine aktarılması gerekmektedir. Bu tarihe kadar aktarılmayan izinler geçersiz sayılacaktır.
Onaylar Aralık ayına kadar vatandaşlar tarafından kontrol edilecek; ret hakkının kullanılmaması halinde İYS’ye aktarılan veriler onaylı sayılacaklardır.